Preaload Image
Back

Što su kolačići

Kao što je uobičajena praksa da na gotovo svim profesionalnim web-lokacijama ova stranica koristi kolačiće (cookies), malene datoteke koje su preuzete na vaše računalo, kako bi poboljšali vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje podatke prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti te kolačiće. Dijelit ćemo i kako možete spriječiti pohranjivanje ovih kolačića, ali to može smanjiti ili ‘probiti’ određene elemente funkcionalnosti web mjesta.

Koristimo kolačiće iz niže navedenih razloga. Nažalost, u većini slučajeva nema industrijskih standardnih opcija za onemogućavanje kolačića bez potpunog isključivanja funkcionalnosti i značajki koje dodaju na ovu stranicu. Preporučuje se da ostavite na svim kolačićima ako niste sigurni trebate li ih ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića
Možete spriječiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki vašeg preglednika (pogledajte pomoć u pregledniku kako to učiniti). Imajte na umu da će onemogućivanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web lokacija koje posjetite. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Stoga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće.

Kolačiće koje postavljamo
Ova web stranica nudi usluge pretplate na biltene ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje ako ste već registrirani i hoćete li pokazati određene obavijesti koje bi mogle biti važeće samo za pretplaćene / odjavljene korisnike.

Kada podatke predate putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama kontakata ili obrascima za komentare, kolačići se mogu postaviti tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću prepisku.

Kako bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj web stranici, pružamo funkciju za podešavanje vaših preferencija za način na koji ova web stranica funkcionira kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, trebamo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozvati kad god interakcija sa nekom stranicom utječe na vaše postavke.

Kolačići treće strane
U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje nam daju pouzdane treće strane. Sljedeći odjeljak detaljno opisuje koje treće strane kolačiće možete naići na ovom web mjestu.

Ova web lokacija koristi Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpovjerljivijih analitičkih rješenja na webu za pomaganje u razumijevanju načina na koji koristite web mjesto i načina na koji možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput dugovanja na web stranici i stranicama koje posjetite kako bismo nastavili stvarati privlačan sadržaj.

Više informacija o kolačićima Google Analytics potražite na službenoj stranici Google Analytics.

Analitika trećih strana koristi se za praćenje i mjerenje korištenja ove web stranice kako bismo mogli nastaviti s proizvodnjom zanimljivog sadržaja. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput dugovanja na web stranici ili stranicama koje posjetite što nam pomaže da shvatimo kako možemo poboljšati web mjesto za vas.

S vremena na vrijeme testiramo nove značajke i unosimo suptilne promjene u načinu isporuke web mjesta. Kada još uvijek testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu upotrijebiti za osiguravanje stalnog iskustva tijekom rada na web lokaciji, istovremeno osiguravajući da razumijemo koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

Dok prodajemo proizvode važno nam je razumjeti statistiku o tome koliko posjetitelja naše web stranice stvarno kupuje i kao takvi su podaci koje će ovi kolačići pratiti. Ovo vam je važno jer znači da možemo točno napraviti poslovna predviđanja koja nam omogućuju praćenje troškova oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cijenu.

U nekim slučajevima možemo vam pružiti prilagođeni sadržaj na temelju onoga što nam direktno ili indirektno kažete o sebi povezujući račun na društvenim medijima. Ove vrste kolačića jednostavno nam omogućavaju da vam pružimo sadržaj za koji smatramo da bi vas mogao zanimati.

Na ovoj web stranici također koristimo i gumbe i / ili dodatke za društvene mreže koji vam omogućuju povezivanje s vašom društvenom mrežom na različite načine. Da bi ovo radile sljedeće web stranice koje uključuju društvene mreže; Facebook, Twitter, LinkedIn postavit će kolačiće putem naše web stranice koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web stranici ili pridonijeti podacima koje posjeduju u različite svrhe navedene u njihovim pravilima o privatnosti.

Više informacija
Nadam se da je to razjasnilo stvari za vas i kao što je ranije spomenuto ako postoji nešto za što niste sigurni da li vam treba ili ne, obično je sigurnije ostaviti omogućene kolačiće u slučaju da djeluje s nekom od značajki koje koristite na našoj web stranici. Međutim, ako još uvijek tražite dodatne informacije, možete nas kontaktirati na info.adrianus@gmail.com