Želite li naučiti kako najkvalitetnije tretirati ovaj poremećaj potkožnog tkiva, svakako upišite ovaj tečaj !

 

ŠTO ČEMO NAUČITI ?

  • Teorijske osnove i učinci masaže
  • Vrste i opis djelovanja pojedinih pokreta
  • Demonstracija i odrađivanje pojedinih pokreta i povezivanje u cjelinu za određena područja
  • Dijagnostika i adekvatan izbor tehnika

OPIS POJEDINIH TEHNIKA NA TEČAJU !

1. KLASIČNA RUČNA MASAŽA

Masaža koja direktno djeluje na mišićni sustav i djeluje na ubrzanje cirkulacije, a samim time povećava dotok kisika i hranjivih tvari u stanice, odnosno potpomaže odvodnju štetnih tvari iz stanica. Ubrzavanjem cirkulacije razvija se toplina u tkivu koja također djeluju na opuštanje i povećanje elastičnosti.

2. VEZIVNO TKIVNA (REFLEKSNA) MASAŽA

Refleksnim putem tretiramo kožu i vezivno tkivno; revitaliziramo i osnažujemo cijeli tjelesni sustav-jer su svi organi i mišići svojim živčanim završetcima povezani sa površinom kože. Djelujemo na zone gdje nalazimo zadebljanja i promjene te na taj način dovodimo do normalizacije tretiranog dijela i organa koji pripadaju toj refleksnoj zoni

3. RUČNA LIMFNA DRENAŽA

Direktno utječe na tjelesni limfni sustav koji ima važnu ulogu kod prihranjivanja i detoksikacije tjelesnih stanica, a potpomaže i venski sustav. Uravnoteženost limfnog sustava iznimno je važna za dobar rad imunološkog sustava.
Ručna limfna drenaža pomaže kod kura mršavljenja zbog poticanja i očuvanja napetosti kože; poboljšanja i odstranjenja štetnih otpadnih tvari i poticanja metaboličkih funkcija klijenta.

4. GESTAL- DUBOKA MIŠIČNA DEKONTRAKCIJA

Masaža koja putem specifičnih, dubokih, sporih i progresivnih pokreta (koristimo podlaktice i nadlaktice) dovodi do promjene napetosti u mišićnim fascijama-do relaksacije. Duboka mišična dekontrakcija dovodi do stimulacije krvnog optoka i metabolizma-sa značajnim doprinosom u poboljšanju posture i rješavanju neestetskih pojava. Tehnika duboke mišićna dekontrakcije može biti kombinacija anticelulitne masaže, antistresne masaže i stretchinga.

5. BODY WRAPPING – uključujući termo deku

Učinkovita anticelulitna metoda kojom u isto vrijeme oblikujemo tijelo i smanjujemo obujam. Radi se o postupku omatanja tijela posebnom folijom kombinirajući aroma pripravke te zagrijavanje termo dekom, čime se osigurava bolje prodiranje fitoaromatskih sastojaka u kožu i potkožno tkivo. Tretmanom se postiže razgradnja masti, prošićenje kože, potkožnog tkiva, općenito detoksikacije, što značajno doprinosi smanjenju celulita.

6. CUPPING MASAŽA

Snažna dubinska tehnika kojom se uz pomoć vakuum efekta drenira višak tekućine iz tkiva i aktivira smanjenje potkožnih naslaga masnoća i celulita. Kad je u pitanju tretiranje celulita pomoću vakuuma treba izbjegavati tretiranje iznimno osjetljive i jako tanke kože koja je sklona popucalim kapilarima.

O celulitu: 
Celulit je vrsta funkcionalnog poremećaja potkožnog tkiva. Najčešće nastaje na dijelovima gdje se pod utjecajem ženskih hormona (estrogena) nakuplja masno tkivo. Masna stanica je normalno veličine oko 1,5mm a kada je naotečena može biti i do 10 puta veća, oko 1,5 cm. Kako se povećava masna stanica otpadne tvari koje organizam nije upotrijebio nakupljaju se u masnim stanicama (toksini, višak vode, trigliceridi, ne probavljeni proteini)
Može se pojaviti u pubertetu, zatim uz početak korištenja kontracepcijskih pilula, u trudnoći i menopauzi – dakle vezano uz značajnije hormonske promjene kod žena.
Celulitis je upala vezivnog tkiva.

Stupnjevi celulita 
1. stupanj: edematozni celulit, vidljiv je u trenutku kad uštipnemo kožu, između prstiju se pojavljuje neravna površina kože,a pod prstima osjećamo neravnine, retencija tekućine karakteristićna je za ovaj stadij
2. stupanj: fibrozni celulit vidljiv je prilikom kontrakcije mišića, oslabljuje se vezivno tkivo
3. stupanj: fibrozno/edematozni celulit je uvijek vidljiv, vezivno tkivo je oslabjelo, a kapilare proširene
4. stupanj: sklerozni celulit boli na dodir, prisutni su limfedemi, a vezivno tkivo, kapilare i vene su u izrazito lošem stanju

Tretiranje celulita 
1. Neutralizacija viška kiseline (aparativno, promjena stila života, prehrana)
2. Stimulacija metabolizma u koži i organizmu
3. Razgradnja deponiranih tvari unutar masnih stanica
4. Drenaža i detoksikacija
5. Učvršćivanje vezivnog tkiva
6. Gimnastika krvnih žila
7. Prevencija daljnjeg nastajanja celulita

Mjesto održavanja; Učilište Adrianus, Nova cesta 4, Zagreb
Vrijeme održavanja; 30. i 31.3.2019. od 10 do 18 sati

Voditeljica tečaja:  Zdenka Bošnjak

Cijena specijalizacije: 1.400,00 kn, bivši polaznici Adrianus Učilišta ostvaruju 10% popusta

 

 

Svi polaznici dobivaju diplomu o završenoj edukaciji, koja se upisuje u e-radnu knjižicu.