Želite li naučiti 4 tehnike MASAŽE LICA i otkriti učinak na psihofizičko stanje te usvojiti vještine primjene CUPPING-A,  VULKANSKOG KAMENA toplog/hladnog i PINDE svakako upišite ovaj tečaj!

 

ŠTO ĆEMO NAUČITI ?

  • Teorijske osnove i učinci ručnih tehnika masaže
  • Vrste i opis djelovanja pojedinih ručnih pokreta
  • Demonstracija i odrađivanje pojedinih pokreta i povezivanje u cjelinu za lice
  • Primjena cupping-a
  • Primjena vulkanskog kamena
  • Primjena pinde na licu

OPIS POJEDINIH MASAŽNIH TEHNIKA

  1. VEZIVNO TKIVNA (REFLEKSNA) MASAŽA LICA

Refleksnim putem tretiramo kožu i vezivno tkivno; revitaliziramo i osnažujemo kožu lica jer su mišići svojim živčanim završetcima povezani sa površinom cijele kože.
Djelujemo na zone gdje nalazimo zadebljanja i promjene te na taj način dovodimo do opuštanja i normalizacije tretiranog dijela u toj refleskonoj zoni.
Ova tehnika je vrlo djelotvorna kod bolnih stanja (glavobolja, ukočenja i zategnuća vrata, ožiljnog tkiva, atonije kože….Primjenjuje se u fizioterapiji, kozmetici i sportu.

  1. DIGITOPRESURA ILI AKUPRESURA

To je oblik terapije ili oblik masaže. Za razliku od akupunkture gdje se koristi igla, ovdje koristimo prste (vrhove prstiju – jagodice) u svrhu regulatornog podražaja na refleksnim zonama ili točkama. Točka se ne može uvijek pronaći, ali se može odrediti pomoću slike meridijana odnosno anatomskog opisa mjesta. Osjećaj prilikom pritiska na točku je poput lagane boli, mravinjanja, peckanja…

Točke na licu  – svaku točku obradujemo 15 sekundi,  učimo 6 snovnih zahvata akupresure; pritiskanje, povlačenje, guranje, gnječenje, ribanje i kruženje.

  1. RUČNA LIMFNA DRENAŽA

Direktno utječe na tjelesni limfni sustav koji ima važnu ulogu kod prihranjivanja i detoksikacije tjelesnih stanica, a potpomaže i venski sustav. Uravnoteženost limfnog sustava iznimno je važna za dobar rad imunološkog sustava. Zbog odličnih rezultata ova se tehnika preporuča kod tegoba koje su posljedica sportskih i drugih ozljeda, nakon operativnih zahvata na licu (Face Lifting), operacije nosa, sinusa, nakon bolesti, nakon kemoterapije, glavobolje, nesanice, nervoze

Ručna limfna drenaža pomaže kod očuvanja napetosti kože (smanjenje bora), poboljšanja i odstranjenja štetnih otpadnih tvari (podočnjaci i vrečice ispod očiju), poticanja metaboličkih funkcija klijenta. Primjenjuje se u fizioterapiji, kozmetici i sportu.

DJELOVANJE NA MIŠIČNO TKIVO

  1. KLASIČNA RUČNA MASAŽA ili ŠVEDSKA MASAŽA

Masaža koja direktno djeluje na mišićni sustav i djeluje na ubrzanje cirkulacije, a samim time povećava dotok kisika i hranjivih tvari u stanice, odnosno potpomaže odvodnju štetnih tvari iz stanica. Ubrzavanjem cirkulacije razvija se toplina u tkivu koja također djeluju na opuštanje i povećanje elastičnosti. Opuštanjem mišića opušta se i nakupljeni stres koji se u našem tijelu akumulira, a tijelo šalje signale kao umor, iscrpljenost, bezvoljnost, usporenost, gubitak sna, gubitak koncentracije, blage vrtoglavice, ne kontrolirani bijes. Primjenjuje se u fizioterapiji, kozmetici i sportu.

Voditeljica tečaja:  Zdenka Bošnjak

Nastava se održava kroz 1 vikend, subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.

Cijena tečaja: 1.200,00 kn

Svi polaznici dobivaju diplomu o završenoj edukaciji, koja se upisuje u e-radnu knjižicu.