NOVA SPECIJALIZACIJA

6 MOĆNIH TEHNIKA U BORBI PROTIV CELULITA 

Učilište Adrianus Zagreb, 30.3. i 31.3.2019.

UPISI U TIJEKU

Želite li naučiti kako najkvalitetnije tretirati ovaj poremećaj potkožnog tkiva, svakako upišite ovaj tečaj

▶Sadržaj tečaja
Teorijske osnove i učinci masaže
Vrste i opis djelovanja pojedinih pokreta
Demonstracija i odrađivanje pojedinih pokreta i povezivanje u cjelinu za određena područja
Dijagnostika i adekvatan izbor tehnike

✅ KLASIČNA RUČNA MASAŽA
Masaža koja direktno djeluje na mišićni sustav i djeluje na ubrzanje cirkulacije, a samim time povećava dotok kisika i hranjivih tvari u stanice, odnosno potpomaže odvodnju štetnih tvari iz stanica. Ubrzavanjem cirkulacije razvija se toplina u tkivu koja također djeluju na opuštanje i povećanje elastičnosti.

✅ VEZIVNO TKIVNA (REFLEKSNA) MASAŽA
Refleksnim putem tretiramo kožu i vezivno tkivno; revitaliziramo i osnažujemo cijeli tjelesni sustav-jer su svi organi i mišići svojim živčanim završetcima povezani sa površinom kože. Djelujemo na zone gdje nalazimo zadebljanja i promjene te na taj način dovodimo do normalizacije tretiranog dijela i organa koji pripadaju toj refleksnoj zoni

✅RUČNA LIMFNA DRENAŽA
Direktno utječe na tjelesni limfni sustav koji ima važnu ulogu kod prihranjivanja i detoksikacije tjelesnih stanica, a potpomaže i venski sustav. Uravnoteženost limfnog sustava iznimno je važna za dobar rad imunološkog sustava.
Ručna limfna drenaža pomaže kod kura mršavljenja zbog poticanja i očuvanja napetosti kože; poboljšanja i odstranjenja štetnih otpadnih tvari i poticanja metaboličkih funkcija klijenta.

✅ GESTAL- DUBOKA MIŠIČNA DEKONTRAKCIJA
Masaža koja putem specifičnih, dubokih, sporih i progresivnih pokreta (koristimo podlaktice i nadlaktice) dovodi do promjene napetosti u mišićnim fascijama-do relaksacije. Duboka mišična dekontrakcija dovodi do stimulacije krvnog optoka i metabolizma-sa značajnim doprinosom u poboljšanju posture i rješavanju neestetskih pojava. Tehnika duboke mišićna dekontrakcije može biti kombinacija anticelulitne masaže, antistresne masaže i stretchinga.

✅ BODY WRAPPING – uključujući termo deku
Učinkovita anticelulitna metoda kojom u isto vrijeme oblikujemo tijelo i smanjujemo obujam. Radi se o postupku omatanja tijela posebnom folijom kombinirajući aroma pripravke te zagrijavanje termo dekom, čime se osigurava bolje prodiranje fitoaromatskih sastojaka u kožu i potkožno tkivo. Tretmanom se postiže razgradnja masti, prošićenje kože, potkožnog tkiva, općenito detoksikacije, što značajno doprinosi smanjenju celulita.

✅CUPPING MASAŽA
Snažna dubinska tehnika kojom se uz pomoć vakuum efekta drenira višak tekućine iz tkiva i aktivira smanjenje potkožnih naslaga masnoća i celulita. Kad je u pitanju tretiranje celulita pomoću vakuuma treba izbjegavati tretiranje iznimno osjetljive i jako tanke kože koja je sklona popucalim kapilarima.

Još malo o celulitu
Celulit je vrsta funkcionalnog poremećaja potkožnog tkiva. Najčešće nastaje na dijelovima gdje se pod utjecajem ženskih hormona (estrogena) nakuplja masno tkivo. Masna stanica je normalno veličine oko 1,5mm a kada je naotečena može biti i do 10 puta veća, oko 1,5 cm. Kako se povećava masna stanica otpadne tvari koje organizam nije upotrijebio nakupljaju se u masnim stanicama (toksini, višak vode, trigliceridi, ne probavljeni proteini)
Može se pojaviti u pubertetu, zatim uz početak korištenja kontracepcijskih pilula, u trudnoći i menopauzi – dakle vezano uz značajnije hormonske promjene kod žena.
Celulitis je upala vezivnog tkiva.

🔷Stupnjevi celulita 🔷
1. stupanj: edematozni celulit, vidljiv je u trenutku kad uštipnemo kožu, između prstiju se pojavljuje neravna površina kože,a pod prstima osjećamo neravnine, retencija tekućine karakteristićna je za ovaj stadij
2. stupanj: fibrozni celulit vidljiv je prilikom kontrakcije mišića, oslabljuje se vezivno tkivo
3. stupanj: fibrozno/edematozni celulit je uvijek vidljiv, vezivno tkivo je oslabjelo, a kapilare proširene
4. stupanj: sklerozni celulit boli na dodir, prisutni su limfedemi, a vezivno tkivo, kapilare i vene su u izrazito lošem stanju

🔷Tretiranje celulita 🔷
1. Neutralizacija viška kiseline (aparativno, promjena stila života, prehrana)
2. Stimulacija metabolizma u koži i organizmu
3. Razgradnja deponiranih tvari unutar masnih stanica
4. Drenaža i detoksikacija
5. Učvršćivanje vezivnog tkiva
6. Gimnastika krvnih žila
7. Prevencija daljnjeg nastajanja celulita

Mjesto održavanja; Učilište Adrianus, Nova cesta 4, Zagreb
Vrijeme održavanja; 30. i 31.3.2019. od 10 do 18 sati
Voditelj programa; Zdenka Bošnjak, strukovni učitelj
Cijena specijalizacije: 1.400,00 kn, bivši polaznici Adrianus Učilišta ostvaruju 10% popusta

Prijave i dodatne informacije na;
📧 info.adrianus@gmail.com
☎01/3091 613, 095 3091 613.
Prilikom prijave za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti iznos od 200,00 kn na žiro račun Učilišta Adrianus IBAN HR 2624840081104567787 s naznakom “ 6 teh. masaže”, navedena akontacija se u slučaju nedolaska ne vraća.
Broj polaznika je ograničen, svakako osigurajte svoje mjesto na vrijeme.